canlı destek

Tarihçe

Resmi olarak 2011 yılında kurulan Moda ve Tasarım Yüksekokulu’nda 26 Şubat 2018 tarihinde aktif olarak çalışmalara başlanılmıştır. Yüksekokulumuz bünyesinde Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 02/05/2018 tarih ve  35056 sayılı yazısıyla “Moda Tasarımı Bölümü” ve aynı bölüm altında “Moda Giyim Tasarımı” Anabilim Dalı kurulmuştur. Yüksekokulda 4 yıllık lisans eğitimi verilecektir.

Yüksekokulumuz Moda Tasarımı Bölümü’nde modayı oluşturabilecek öncü fikirleri değerlendirebilen, hedef kitleyi analiz edebilen, malzemeyi ve üretim tekniklerini bilen, moda tasarımını kavramış;  dokuma yüzey tasarımı, örme yüzey tasarımı, baskı tasarımı, giysi tasarımı, aksesuar tasarımı dallarında,  teknik,  estetik,  bilgi ve becerilere sahip, çağdaş, yaratıcı, özgün tasarımlar yaratabilen ve üretebilen moda tasarımcıları yetiştirmek amaçlanmaktadır. Yetiştirilen öğrencilerin moda tasarımı alanındaki yaratıcı çalışmalarını uygulanabilir somut projelere dönüştürebilecek şekilde hazırlamalarının sağlanması da programın temel hedefleri arasındadır.

4 yıllık lisans eğitimi verilen Moda Tasarımı Bölümü'nden "Moda Tasarımcısı" ünvanı alarak mezun olan öğrencilerimiz, hazır giyim işletmelerinin tasarım, ürün geliştirme, modelhane, ihracat, pazarlama, marka yönetimi, müşteri ilişkileri bölümlerinde ve moda evlerinde çalışabilecekler, bireysel girişim ile kendi işyerlerini açarak markalarını yaratıp, Türkiye’de ve dünyada başarı elde edebileceklerdir.

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ