Tarihçe

Resmi olarak 2011 yılında kurulan Moda ve Tasarım Yüksekokulu’nda 26 Åžubat 2018 tarihinde aktif olarak çalışmalara baÅŸlanılmıştır. Yüksekokulumuz bünyesinde YükseköÄŸretim Yürütme Kurulu’nun 02/05/2018 tarih ve  35056 sayılı yazısıyla “Moda Tasarımı Bölümü” ve aynı bölüm altında “Moda Giyim Tasarımı” Anabilim Dalı kurulmuÅŸtur. Yüksekokulda 4 yıllık lisans eÄŸitimi verilecektir.

Yüksekokulumuz Moda Tasarımı Bölümü’nde modayı oluÅŸturabilecek öncü fikirleri deÄŸerlendirebilen, hedef kitleyi analiz edebilen, malzemeyi ve üretim tekniklerini bilen, moda tasarımını kavramış;  dokuma yüzey tasarımı, örme yüzey tasarımı, baskı tasarımı, giysi tasarımı, aksesuar tasarımı dallarında,  teknik,  estetik,  bilgi ve becerilere sahip, çaÄŸdaÅŸ, yaratıcı, özgün tasarımlar yaratabilen ve üretebilen moda tasarımcıları yetiÅŸtirmek amaçlanmaktadır. YetiÅŸtirilen öÄŸrencilerin moda tasarımı alanındaki yaratıcı çalışmalarını uygulanabilir somut projelere dönüÅŸtürebilecek ÅŸekilde hazırlamalarının saÄŸlanması da programın temel hedefleri arasındadır.

4 yıllık lisans eÄŸitimi verilen Moda Tasarımı Bölümü'nden "Moda Tasarımcısı" ünvanı alarak mezun olan öÄŸrencilerimiz, hazır giyim iÅŸletmelerinin tasarım, ürün geliÅŸtirme, modelhane, ihracat, pazarlama, marka yönetimi, müÅŸteri iliÅŸkileri bölümlerinde ve moda evlerinde çalışabilecekler, bireysel giriÅŸim ile kendi iÅŸyerlerini açarak markalarını yaratıp, Türkiye’de ve dünyada baÅŸarı elde edebileceklerdir.

Ege Ãœniversitesi

EGE ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°