Çerez Örnek

2023-2024-Mezuniyet

Egeli genç modacıların tasarımları “Zamanın Ä°zleri” temalı defile ile sunuldu.

 

EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulu mezunlarının defilesi göz kamaÅŸtırdı

Ä°ZMÄ°R(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) Moda ve Tasarım Yüksekokulu son sınıf öÄŸrencileri, görkemli bir mezuniyet defilesi daha gerçekleÅŸtirdi. Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde düzenlenen mezuniyet töreninde lisans eÄŸitimlerini tamamlayan öÄŸrencilerin yoÄŸun bir emek ve özveri ile hazırladıkları tasarımları, “Zamanın Ä°zleri” temalı defile moda severlerin beÄŸenisine sunuldu.

Mezuniyet Töreni, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel, Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet ÖndoÄŸan, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Serkan Boz, Dr. ÖÄŸr. Üyesi Pınar Köymen ÇaÄŸar, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon Ä°hracatçıları BirliÄŸi BaÅŸkan Yardımcısı ÇaÄŸlar BaÄŸcı, Ege Giyim Sanayicileri DerneÄŸi Genel Sekreteri Nükhet Åženkaya, Ege Giyim Sanayicileri DerneÄŸi Yönetim Kurulu Üyelerinden Aslı Kübra Kunt ve Oktay GenevlioÄŸlu, Bergama Terziler Odası BaÅŸkanı Yusuf  Kurtuldu, sektör temsilcileri, Yüksekokul Müdürleri, akademisyenler, öÄŸrencilerin aileleri ve çok sayıda moda tutkununun katılımı ile gerçekleÅŸti.

Törenin açılışında konuÅŸan EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel, “2019-2020 EÄŸitim-ÖÄŸretim Döneminde eÄŸitime baÅŸlayan, genç ancak liyakatli akademik kadroya sahip olan Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulumuz dinamik, pırıl pırıl ve umut dolu mezunlarını büyük bir gururla moda ve tasarım sektörüne kazandırmaya devam ediyor. EÄŸitimlerini sektörle iç içe baÅŸarıyla sürdüren Moda ve Tasarım Yüksekokulu ilk öÄŸrenci aldığından beri moda tasarım alanında en yüksek taban puanla öÄŸrenci alma baÅŸarısını sürdürürken, 2023-2024 EÄŸitim-ÖÄŸretim Döneminde bu baÅŸarısını daha da artırarak hem taban hem de tavan puanı en yüksek öÄŸrenci almanın haklı gururunu yaÅŸamadır. Bu baÅŸarıda emeÄŸi geçen deÄŸerli akademik ve idari personelimizi, siz kıymetli sektör paydaÅŸlarımızı, mezunlarımızı ve ailelerini içtenlikle kutluyor, genç mezunlarımıza meslek yaÅŸamlarında umduklarından daha yüksek baÅŸarılara ulaÅŸmalarını temenni ediyorum” dedi.

“Fark yaratan tasarımcılar yetiÅŸtirmeyi hedefliyoruz”

Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet ÖndoÄŸan “Yüksekokulumuzda ilk öÄŸrencilerimizi 2023 yılında mezun ettik. Bu yıl da, 2020 yılında eÄŸitimlerine baÅŸlayan, ikinci dönem öÄŸrencilerimizi mezun ediyoruz. Bu heyecan ve gururu bizimle paylaÅŸtığınız için hepinize, ÅŸahsım, okulum ve öÄŸrencilerim adına çok teÅŸekkür ediyorum. Aynı zamanda, 2023-2024 EÄŸitim-ÖÄŸretim Dönemi mezunlarımızın tasarımlarından oluÅŸan ve yine öÄŸrencilerimizin özellikle gönüllü mankenliÄŸini yaptıkları mezuniyet defilemiz ile mezuniyet törenimizi sizinle paylaÅŸmaktan son derece mutluyuz. KurulduÄŸu günden bu yana, sektörle iç içe eÄŸitimini baÅŸarıyla sürdüren yüksekokulumuz aynı zamanda Ege Üniversitesi üst yönetiminin güçlü desteÄŸi ile moda tasarım alanında kurduÄŸu laboratuvarlar ve alt yapı desteÄŸi güçlü olan okulumuza birinci ve ikinci tercihleri ile gelen, Türkiye’de taban puanı en yüksek olan öÄŸrencilerimizi alıyoruz. Tasarımlarıyla sektörde fark yaratan, marka deÄŸeri yüksek ticari koleksiyon hazırlığında, güçlü moda tasarımcılar yetiÅŸtirmeyi hedefliyoruz. DesteÄŸini her zaman gördüÄŸümüz, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Necdet Budak hocamıza, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Banu Yücel hocamıza ve tüm üst yönetime teÅŸekkürlerimi iletmek isterim” dedi.

“MesleÄŸinizi ve ülkenizi en iyi ÅŸekilde temsil edeceÄŸinize inancım tamdır”

KonuÅŸmasında mezunlara ve ailelerine seslenen Prof. Dr. ÖndoÄŸan, “Sevgili aileler, dört yıl boyunca bize emanet ettiÄŸiniz çocuklarınızı kendi evlatlarımız gibi baÄŸrımıza basıp, iyi bir meslek kazanmaları adına sektörle el ele, eÄŸitim hayatlarını desteklemeye gayret ettik. Bugün yine sizlerle beraber onları meslek hayatlarına uÄŸurluyoruz. Sevgili mezunlarımız, meslek hayatınızda baÅŸarılı olacağınıza, okulunuzu, mesleÄŸinizi, ailenizi ve ülkenizi en iyi ÅŸekilde temsil edeceÄŸinize olan inancım tamdır. Sizleri kutluyor, gelecek hayatınızda da saÄŸlık ve baÅŸarı diliyorum” dedi.

“Analitik düÅŸünmeyi bilen, deÄŸerli tasarımcılara ihtiyacımız var”

Törende konuÅŸan Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon Ä°hracatçıları BirliÄŸi BaÅŸkan Yardımcısı ÇaÄŸlar BaÄŸcı, sektöre atılacak genç modacılara mesleki tavsiyelerde bulundu. BaÄŸcı, "Åžu anda Türkiye'nin en büyük sektörüne takım arkadaÅŸları olarak geliyorsunuz. Ä°stihdam anlamında 2 Milyon kiÅŸiyi aÅŸan istihdam yaratan hazır giyim konfeksiyon sektörünün birer paydaşı olacaksınız ve bu paydaÅŸlığa en deÄŸerli noktada dahil olacaksınız. Çünkü bizlerin artık markalaÅŸmaya, uluslararası alanda maÄŸazalaÅŸmaya ihtiyacımız olduÄŸu bir dönemdeyiz.  Artık ucuz iÅŸ gücüyle ürünlerimizi pazarlamak yerine katma deÄŸeri daha yüksek, sizler gibi analitik düÅŸünmeyi bilen deÄŸerli tasarımcıların hazırladığı koleksiyonlarla artık ihracatımızı geliÅŸtirmemiz gerekiyor. Okulunuzdaki muhteÅŸem akademik kadro ile çok iyi bir eÄŸitim alarak mezun oluyorsunuz. Bu altyapı ile yine de kendinizi geliÅŸtirmeniz gerekiyor. Günümüzde artık herkes ‘Yapay Zeka’yı konuÅŸuyor. Sizler bunu da öÄŸreneceksiniz ve buluÅŸa adapte olacaksınız sakın korkmayın, hepinizden umutluyum. Yeter ki azimli olun ve her buluÅŸmamızda belirttiÄŸim gibi; Ä°ngilizce eÄŸitiminizin devamını getirin. Yolunuz açık olsun, iyi ki varsınız” diye konuÅŸtu.

 “Made in Türkiye markasının bir parçası olacaksınız”

Giyim sektöründe kaliteli eÄŸitim almış çok fazla elemana ihtiyaç olduÄŸunu belirten Ege Giyim Sanayicileri DerneÄŸi Genel Sekreteri Nükhet Åženkaya, “Yüksekokul Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Ziynet ÖndoÄŸan hocamızın da belirttiÄŸi gibi Moda ve Tasarım Yüksekokulu kurulduÄŸu günden bu yana eÄŸitimine sektörle sürekli irtibatta kalarak devam etti. EÄŸitimde bu gerçekten çok önemli Bunu sizler mezun olduktan sonra birebir yaÅŸayacaksınız. Sektörümüz, ülkemizin ikinci sıradaki ihracatı omuzlayan sektörüdür. O nedenle sizler gibi bu kadar kaliteli ve iyi eÄŸitim almış hiçbir öÄŸrencinin iÅŸsiz kalma gibi bir ihtimali yok. Sektörümüzde hala çok fazla eleman ihtiyacı var. Bunu, stajlarınızda sizlerin de deneyimlediÄŸinizi, hemen iÅŸ başı için teklifler aldığınızı biliyorum. Sektör ne kadar büyük bir durgunluk yaÅŸasa da çok kaliteli olan üretimimizden dolayı ülkemiz her zaman tercih sebebi. Kentimizde çok kaliteli üretim yapan, dünyada bildiÄŸiniz zincir markalara üretim yapan çok fazla büyük ihracatçı firmalarımız var. Bu büyük firmalara yaptığımız ziyaretlerde bize en çok sorulan soru, ‘Arkadan gelecek kaliteli eleman var mı?’ oluyor. O yüzden sizlere çok büyük ihtiyaç var. ‘Made in Türkiye’ markası dünyada çok güzel bir yere geldi ve sizler de bu büyük markanın bir parçası olacaksınız, yolunuz açık olsun” dedi.

EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulu 2023-2024 EÄŸitim ÖÄŸretim Yılında birincilikle mezun olan Erva BaÄŸcı, "Dört sene önce hepimiz birbirimizden çok farklı hayallerle ve hikayelerle bu bölümde okumaya baÅŸladık. Bugün, zorlu ve bir o kadar da keyifli yolu burada sonlandırıyoruz ve sevgili üniversitemize pek çok anılarımızla birlikte veda ediyoruz. Fakat hepimizin de bildiÄŸi gibi her veda yeni güzel, mutlu baÅŸlangıçlara açılan bir kapıdır. Ege Üniversitesinin bize saÄŸladığı nitelikli eÄŸitim sayesinde Türk ulusunun önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılapları ışığında emin adımlarla ilerleyeceÄŸimize gönülden inanıyorum. Mezun olduÄŸum bölüme büyük bir hevesle geldim ve çok da severek okudum. Yoluma ışık tutan, yeni mesleÄŸimi bana sevdiren, bizlere her türlü bilgi ve deneyimlerini aktaran çok deÄŸerli hocalarıma gönülden teÅŸekkür ediyorum" dedi.

KonuÅŸmaların ardından,  EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulu 2023-2024 EÄŸitim ÖÄŸretim yılı mezunlarının kendi tasarımlarından oluÅŸan, mankenliÄŸini yine Moda ve Tasarım Yüksekokulu öÄŸrencilerinin gönüllü olarak yaptığı “Zamanın Ä°zleri” temalı Mezuniyet defilesi büyük beÄŸeniyle izlendi. Defilenin ardından diplomalarını alan çiçeÄŸi burnunda mezunlar keplerini havaya atarak, mezuniyet coÅŸkusunu ve heyecanını yaÅŸadılar.

 

 


Ege Ãœniversitesi

EGE ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°